torsdag 24 juni 2010

10-årskalas i Furuvik


Att åka till Furuvik var en positiv överraskning, där fanns mer att göra än jag hade vågat hoppas då jag igår föreslog det som utflyktsmål. Vår minstinggrabb fyller ju 10 år idag, men eftersom flera av hans vänner är bortresta just nu så blir det kompiskalas först senare i sommar. Fast jag tror att dagen idag smällde så högt att det hade räckt med detta om vi nu inte redan hade lovat ha ett kalas...
I alla fall fanns det en mängd trevliga djur på deras zoo, chimpanser, orangutanger och diverse småapor. Lemurer, sköldpaddor och pirayor, krokodiler, boaormar och en fågelspindel. Ett extra plus för de kunniga guiderna som fanns överallt i parken och så gärna och villigt presenterade sina djur.
Sen fanns det ett litet tivoli och ett trevligt äventyrsbad med ett par rejäla vattenrutchkanor. Solen gick i moln medan vi badade, men barnen var tappra, badade tills de var blå om läpparna som sig bör .-).
På området fanns även Äventyrsön där man spelat in Wild Kids, vilket var poppis, förstås. Det var tydligen en gammal militäranläggning med logi för 50 personer insprängt i berget, och 3 kanoner riktade ut mot havet. Typisk grabbgrej som prinsessan och jag hoppade över, men killarna uppskattade att de fick egen guide med sig som visade dem runt!
Apor tycks annars vara Furuviks specialitet, och det var riktigt intressant när chimpansskötaren, med headset och allt, presenterade sin flock när hon serverade dem lunch. Vi tog en del roliga bilder, ska försöka lägga upp dem en annan dag. En av de små chimpansungarna är tydligen känd från Bolibompa :-).
Dagens sötaste var väl ändå den lilla silkesapan som klängde på sin mammas rygg... Pytteliten som en liten,liten mus...Vi gillar!

1 kommentar:

  1. Åh, låter som ett ställe värt ett besök! Hälsa tioåringen, vi har nog tänkt på honom men inte agerat ännu. Kramar!

    SvaraRadera