måndag 11 januari 2010

Stanna klockan en stund, tack...

Den här dagen tog slut alldeles för fort, jag hann inte riktigt med... Det märks att vi inte hämtat oss från jullovet än, vi kom igång alldeles för sent idag, prinsessan och jag. Min effektivaste tid är annars på morgnarna, så jag hoppas vi sover gott inatt så jag orkar stiga upp lite tidigare i morgon.
En annan miss jag gjorde idag, var att jag hade massor att göra, men jag skrev ingen "att göra" lista. Utan en sån är jag inte effektiv.
Dagen har i alla fall bjudit på en del trevligheter: Som ni ser av bilden har lilla prinsessan käkat frukt med god smak :-). En del ser ju ut att ha landat bredvid, men idag har hon faktiskt ätit, utan att spotta ut allting.
Jag har oxå suttit och myst med tonåringen S ett bra tag, pratat lite allvar och en hel del skoj. Vi köpte en ny mössa till honom på nätet, hoppas den kommer fort, innan det blir varmt och den blir obehövlig...
Jag lyckades även fixa klart med barnvakter tills vi skall vara borta, och det är en lättnad. Inte så lätt alla gånger, när man har släkten och många vänner långt borta. Men det löser sig ju alltid på något sätt.

Under vagnpromenaden på förmiddagen gick vi till min office och stämde av med min assistent/sekreterare. Jag är så glad att jag har henne nu när jag är föräldraledig, skulle vara svårt att slappna av annars. Förra årets bokföring är snart klar och redo att lämnas in till revisorn och sånt lämnade jag alltid till sista stund innan jag hade henne. Inte för att jag egentligen hade något emot den delen av jobbet, men det fanns ju så mycket annat som kändes roligare... När jag börjar jobba igen kommer allt att vara i bättre ordning än nånsin förut, så då är det bara för mig att göra det jag gör bäst... och det är nog inte skrivbordsarbete.

Tisdagens to do:
Planera packningen för vår weekendtrip till Göteborg (Prinsessan behöver nog den största bagen, och en del kanske behöver tvättas innan).
En liten ekonomikoll, privat och företag -jag gillar att göra det rätt ofta, så att det är ordning på torpet.
Slå in några presenter som jag skall ha med till Göteborg.
Träffa en kollega.
Svara på en DRÖS med mail...
Städa här hemma (neverending story!)

Nu är det nog dags att inse att denna dag är över, natti natti säger jag :-)!

2 kommentarer:

  1. Oj, du verkar ha fullt upp!

    http://myshoebox.se

    SvaraRadera
  2. Jag känner igen det där... När man inte kommer igång på morgonen så återhämtar man sig inte riktigt på hela dagen. Jag är också effektivast på morgonen men om väckarklockan (= dottern) av någon anledning får för sig att sova länge och dagen helt plötsligt börjar med stress känner jag mig som en gammal disktrasa på kvällen. :-D

    Sv: Jag brukar använda Namn/URL men det alternativet ser jag inte här i din blogg. Jättekonstigt, för det funkar annars överallt. Men det kan å andra sidan nog klassas som i-landsproblem.

    SvaraRadera