måndag 18 januari 2010

En givande helg

Jag gillar verkligen att åka på konferens och lära mig nya saker och träffa nya människor. Alltid får man med sig något matnyttigt...
Det mest bestående intrycket efter helgen är en talare som gav tips om hur jag kan arbeta proaktivt i stället för reaktivt som ledare. ( = initiera händelser i stället för att reagera på sådant som redan hänt). Intressant och användbart!
Under lördagen deltog jag i en workshop där jag fick lära mig att göra en SWOT -analys av mitt företag. (S -strengths, W -weaknesses, O -opportunities, T -threats). Hur bra som helst! Och framför allt användbart. Det är ju ingen idé med fina teorier och "fancy ideas" om man inte har praktisk nytta av dem.
Under fredagskvällen var det discofest på Park Lane i Göteborg. Jag hittade lite kläder till sist (i min garderob, billigt och bra!) men när det kom till kritan valde jag att avstå. Lilla Prinsessan hade varit med sin ömme fader hela dagen, och jag vet inte vem som var tröttast, de eller jag. Vi handlade galet god glass på Ica Focus nära hotellet, och jag satt i sängen och käkade. Sen stupade jag. Men måste självklart vakna mitt i natten å ringa min tonåring som glömt att han skulle sms:a när han kommit hem från sina äventyr. Är man hönsmamma så är man :-).

3 kommentarer:

  1. Jag gillar också att lära mig nya saker och träffa olika människor. Kul det lät med SWOT-analys.

    Dags att äta lite mat iallafall, hoppas du har det bra annars.

    SvaraRadera
  2. Hanna: Jodå, här är allt bra! Kan inte annat än känna mig laddad efter helgen :-)
    Sus: Häng med till Gbg nångång snart, så kan du å jag käka glass ihop!

    SvaraRadera