onsdag 1 december 2010

Oväntade saker händer...

En mycket kär vän och kollega brukar konstatera att "Det kommer alltid att komma kriser du inte vet om på förhand". Så sant!
I måndags kväll drabbades vi av en mindre eldsvåda i vårt nya hem. Orsaken är troligen en gnista från kakelugnen som antänt ved i vedkorgen, men ingen vet säkert. Hur det kan ha blivit så vet vi inte, då brasan var nedbrunnen och luckorna till kakelugnen stängda... Hur som helst, det blev till att väcka barnen och fösa ut dem på gården i all hast. Som väl är ligger vårt hus nästan granne med brandstationen, så de duktiga brandmännen var på plats på ett ögonblick och kunde släcka. Inga av våra saker brann och ingen kom till skada vilket vi ju är oerhört tacksamma för.
Tyvärr är våra golv minst sagt blöta nu, plus att vi saknar golv/innertak ovanför brandhärden. Flera vackra gamla trägolv är ett minne blott där brandmännen tog till yxan (eller vad de nu använde). Varenda möbel, klädplagg och pryl måste saneras eftersom de luktar vedervärdigt.
Vi är omgivna av underbara människor, så erbjudandena om hjälp har regnat in sen igår morse. Stort TACK!!! till er alla, och inte minst till de fantastiska människor som på stående fot erbjöd oss sitt hus att bo i och skyndade på sin egen flytt så att vi kunde invadera deras hem redan samma dag! Ni är helt enkelt otroliga!!
Ja, ibland blir det inte riktigt som man har tänkt sig, men vad gör det egentligen? Huset vi kommer att bo i de närmaste månaderna har varit mitt favorithus i många, många år. Tänk att jag får bo i det en stund :-).
Renoveringen av vårt eget hus kommer ju att få en annan tidtabell och andra proportioner än det var tänkt, men hur som helst blir det säkert bra i slutändan... När något som detta händer så påminns man hastigt om att prylar är helt och hållet oväsentliga när det kommer till kritan. Det enda som spelar någon roll är att våra nära och kära är trygga och mår bra.
Kram på er, och glöm inte att kolla att brandvarnaren fungerar!!

1 kommentar:

  1. Oj då. Det måste ju kännas lite tungt. Men vad bra ändå att det inte gick värre. . .

    SvaraRadera