söndag 18 juli 2010

Vilodag


Idag har jag varit så trött så trött... Har läst Camilla Läckbergs senaste Fjällbackabok, Fyrvaktaren, och somnat 15 gånger under tiden jag legat å läst... Och då inte för att boken var tråkig, tvärtom: Jag tycker definitivt att den är en av hennes allra bästa, en riktig sidvändare (vilket fult ord förresten, pageturner låter bättre. Jag googlade faktiskt för att veta om man kan säga sidvändare på svenska. Här är resultatet av min research: "En sidvändare är en bok som är så fascinerande samt snabbläst att sidorna nästan vänder sig av sig själva. Jämför begreppen bästsäljare samt bokslukare").
Konstigt är det i alla fall att jag varit så trött, för jag fick en riktig morsvila igår vid Lännabadet. I går vaknade jag nämligen pigg som en mört vid sextiden och fixade pasta- och baconsallad och subs som matsäck till familjen redan innan frukost. När vi ätit packade vi oss i bilen och åkte till stranden. Jag som annars inte är så mycket för strandliv var inställd på att vi skulle stanna hela dagen, men vid halv två var alla redo att åka hem, då det blivit disigt och halvmulet. Fast jag tyckte det var utmärkt väder, alldeles lagom varmt... Så familjen lämnade mamma kvar på stranden och åkte hem. Sedan hämtades jag av maken å prinsessan vid femtiden, och det var ju helt otroligt att ha fått tre timmar SJÄLV på stranden. Det har inte hänt på 16 år!! Inte efter att vi fick barn...
Efter allt det vilandet har jag alltså varit smått utslagen idag, ironiskt nog, men vid sextiden fick jag ett telefonsamtal av en kär vän och kollega, och det piggade upp så pass att jag åkte iväg till kontoret och förberedde veckan som kommer.
Nu sitter jag och tittar med ena ögat på The Stranger Inside med Jodie Foster. inte riktigt den typ av film jag är på humör för i kväll, men jag fastnade ändå. Jodie Foster är så speciell, det är svårt att inte gilla det hon gör... Men snart blir det nog sussa sött för mig i alla fall, så att jag är redo för jobb i morgon...

1 kommentar:

  1. Låter härligt med egen tid på stranden. Förstår också att du är trött, så där brukar det i a f bli för mej när jag fått vila ut lite... mycket vill ha mer, eller nåt?

    SvaraRadera