söndag 11 juli 2010

Flaskvatten

Idag då jag läste min systers senaste inlägg kom jag att tänka på det mest onödiga jag någonsin handlat: En flaska mineralvatten på flygplatsen i Kronoby, Finland. Jag och en kollega väntade på flyget och skulle passa på att äta något smått i cafeterian, och eftersom vi ville vara nyttiga drack vi vatten till maten. Att det blev just det vattnet berodde troligen rätt mycket på att det var en liten flaska med rolig form, jag minns att jag tänkte att den flaskan ska jag spara. Den var nämligen precis lagom stor att hålla i handen när man är ute och springer. Gott och väl, vi åt vår mat, men vattnet smakade verkligen inte gott, usch och fy! När jag började läsa på etiketten visade det sig att jag drack illasmakande källvatten från AUSTRALIEN. I Finland!!! Jag är säker på att vi har mer vatten i Finland än de har i Australien... Hade man flugit in vattnet från den australiska öknen?!!!?! Sen var det också något med virvlar och fullmåne och jag vet inte vad, hur flummigt som helst! Inget för mig.
Nåja, slutet på historien blev att jag skulle ju i alla fall behålla min flaska, men för att bli av med det äckliga vattnet hällde jag det i blomkrukan som stod på golvet bredvid vårt bord. Det var bara det att palmen visade sig vara av plast, hihi.
Poängen är: drick kranvatten! Det är miljövänligt, billigt och i vår del av världen hur gott som helst...

1 kommentar:

  1. So true, so true! Hörde dessutom om en undersökning som hade visat att ett ställe (i Finland?) som erbjöd sina kunder/anställda vatten på tunna hade mycket bättre kvalitet på kranvattnet än på tunnvattnet. Så ligger det ju ofta till - vårt kranvatten är faktiskt oftast toppen, medan det kanske frodas mer bakterier i flaskvatten... (knappast hälsovådliga mängder, men i alla fall).

    SvaraRadera