onsdag 21 april 2010

Hejsvejs här är jag igen!

Att byta bokföringsprogram är inte det lättaste. Nu strular det in i det sista innan bokslut och deklaration, och jag och min assistent misstänker att det beror på en enda sak -kunskapsbrist hos oss båda .-). Tanken var att min revisor skulle kunna hjälpa oss men han har ju bråttom och är otillgänglig den här tiden på året. Nej, nu ska jag inte vara orättvis, han är kanske inte otillgänglig, jag har fått flera mail idag...
Jag vet att om han gick med på att träffa mig och titta på mitt dilemma så är allt fixat med några enkla knapptryckningar, men se det vill han inte, så därför sitter jag och stirrar på ett dataprogram på sena kvällen istället för att blogga, som jag mycket hellre vill!
Lösning på problemet: a) Låt revisorn knåpa ihop balansrapporten själv i morgon och b) skicka min kära assistent på redovisningskurs, så slipper jag tänka på detta mer!
Jag har alltså aldrig befattat mig med bokföringen, utan jag tror på att göra det jag gör bäst, dvs ta hand om mina kunder, och låta någon annan sköta siffrorna. När jag anställde min assistent beslöt vi dock att vi kan sköta den löpande bokföringen själv och det är faktiskt lätt som en plätt. Blir ju mindre jobb för min revisor oxå på det sättet. Men nu är det ju första gången vi ska trycka på bokslutsknappen, och vi har inte lyckats klura ut hur det ska bli rätt med de ingående balanserna från föregående år. Nästa gång gör ju datorn det automatiskt åt oss, men innan vi har alla uppgifter rätt inmatade i systemet så är det en del pyssel...
Jaja, det om det! Jag har flera roliga blogginlägg i huvet, de kommer när den här ruljansen är över.
Kram på er!

2 kommentarer:

  1. Hehe. NÄ siffrorna borde man inte hålla på med själv. Det dödar verkligen det roliga i jobbet ;) Bra idé att skicka assistenten på kurs :) Jag är glad att jag inte sitter med ett bokföringsprogram som strular just nu. Jag hoppas det gick bra för er till slut. / Frida "frippan"

    SvaraRadera
  2. Jodå, det gick bra till slut! Och nu är det ju ett år tills jag behöver fundera på deklarationen igen .-). Tack och lov blir det ju lättare för varje gång i alla fall... Kram!

    SvaraRadera