fredag 8 januari 2010

Kattunge, anyone?


Kopierar detta brev från Englas blogg:

Hej!
På Ekerö i ett stall bor det 10-20 katter på stall-loftet. Nu tycker ägaren till stallet att det börjar bli ett problem och har därmed bestämts sig för att skjuta alla katter.
En vän som har sin häst där har bett mig hjälpa till att hitta ett hem åt en av katterna som är väldigt social.
Jag var där och tittade på katten och han är väldigt fin med helgrå, mjuk päls. Han är ganska liten, och ca halvåret gammal. Han är väldigt kelig och inte det minsta rädd för människor.
Det var även en liten svart kattunge som jag fastande för och vill hitta ett hem åt. Den är mer rädd men väldigt nyfiken och söker kontakt. Den behöver nog lite extra för att bli helt tam men eftersom den inte är så gammal är det nog inga problem att få den lita på människor.
Det är bråttom att hitta en plats till dessa två katter, och ni får gärna prata med vänner o bekanta om det är någon som vill ta hand om någon av katterna.

Ni får gärna höra av er om ni har nåt tips eller är intresserade till min mail:

jacqueline.hildingsson@hotmail.com

Engla hade redan fått en del ilskna kommentarer på detta, så jag passar på och ger min åsikt redan nu...
Självklart är det tokigt att det blivit så här. I den bästa av världar hade stallägarna låtit sterilisera alla honor för länge sedan. Men nu retar sig folk på att man väljer ut de söta, och struntar i att rädda de andra, men det är ju inte det saken handlar om. Poängen är ju istället att de unga katterna kanske får ett hem, medan det inte är möjligt att socialisera en vuxen vildkatt... Jaja, detta är verkligheten på planeten jorden. Katten på bilden har inget samband med katterna på Ekerö .-)

2 kommentarer:

 1. De är så söta men just nu har jag fullt upp med att hitta ett hem till min väninnas hund för hon har blivit så allergisk stackarn.

  SvaraRadera
 2. Verkar inte som om jag kan kommentera hos dig men ska försöka iallafall.

  Nu har jag inte läst inne hos Engla men om jag bodde närmare så hade jag såklart tagit en av dessa, räddade våran katthona från att bli avlidad. Måste nog hålla med dig om att det kan vara svårt att ta hand om en vild katt, då den är van att leva själv. Katter är ju även speciella djur, speciellt honkatter. Dom är otroligt sjävständiga, märker det på våran.

  Ang. snusnigen så hoppas jag att det ska gå vägen. Ska försöka trappa ner ännu mer i helgen.

  Ha det gott. Hälsningar Hanna - http://alskadenorrland.blogg.se

  SvaraRadera