söndag 3 januari 2010

Är jag tillräckligt kaxig?


En tonåring i min bekantskapskrets ( obs, inte killen på bilden -det är vår mellangrabb O på väg till skolans julfest) föreslog härom dagen att det som krävs för en framgångsrik blogg är en kaxig attityd och plastikoperationer... Hmmm... ;-)
Jag kan säkert spotta upp mig lite grann vid behov, men några plastikoperationer är inte aktuella än på ett bra tag.

Skämt åsido, det är säkert annat som gör en blogg läsvärd, och det återstår att se om jag kan åstadkomma de sakerna. Min goa vän Anna-Stina har en rolig, galen, personlig blogg. Den speglar hennes unika personlighet, och hennes illustrationer är väldigt träffsäkra. Du kan läsa hennes blogg här.

En annan blogg jag gillar är Smäm. En ren fröjd för ögat!

Den blogg jag själv har följt mest regelbundet det senaste året är den ojämförliga Englas Showroom. Hon har en så bra blandning av professionella tips och inslag från sin egen vardag, tycker jag. Hon är dessutom personlig utan att vara utlämnande, vilket är en konst i sig.

Vad som blir av min egen blogg återstår att se. Något som de tre ovannämnda har gemensamt är att deras bloggar (och kvinnorna bakom dem) är snygga att se på, var och en på sitt eget sätt. Själv är jag tyvärr varken dator- eller layoutkunnig, men jag hoppas lära mig. Det är en av anledningarna till att jag börjat blogga, faktiskt, och därför vill jag inte ta för mycket hjälp heller i nuläget, fast jag har familjemedlemmar som kan massor om sånt. Jag har en hel hög med idéer för hur bloggen ska börja se ut, och förverkligar dem i takt med att jag kommer på hur man gör. Hoppas du står ut med den något trista utformningen tills dess.

Nu har lilla A tröttnat på mammas skrivande för denna gång, så hejsvejs så länge, ha en skön söndag!

2 kommentarer:

  1. Om du verkligen ska lära dig ett bloggverktyg tycker jag du ska satsa på Wordpress.

    För om du blir avanserad och faktiskt vill ha din egen domän endera dagen så finns det absolut inget bättre verktyg. Dessutom finns det massor med templates på nätet man kan börja med och modifiera så att man lär sig.

    SvaraRadera
  2. Tack för tipsen! Ska kolla på det. Kram!

    SvaraRadera